Omleta cu castane si scortisoara
PrinteazaOmleta cu castane si scortisoara din: oua, zahăr praf vanilat, amaretti, castane glasate, unt, beţişor de scorţişoară, sare, piper.
- 6 ouă
- 50 g zahăr praf vanilat
- 6 amaretti (prăjiturele uscate italiene)
- 4 castane glasate
- 50 g unt foarte proaspăt
- 1 beţişor de scorţişoară
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se sparg ouăle, separând albuşurile de gălbenuşuri. Se bat gălbenuşurile cu 40 g zahăr şi se bat albuşurile spumă.
Se pisează mărunt prăjiturile uscate şi castanele şi se amestecă într-o oală de pământ cu gălbenuşurile de ou.
Se adaugă un praf de sare, altul de piper şi se amestecă delicat totul cu albuşurile bătute spumă, cu ajutorul unei linguri de lemn.
Se pune untul la topit într-o tigaie. Se toarnă preparatul în tigaie şi se fierbe la foc mic. Intre timp, se pisează beţişorul de scorţişoară.
Când această omletă moale este aurită bine, se lasă să alunece pe farfurie, se presară cu scorţişoară şi cu ce a mai rămas din zahăr şi se serveşte călduţă.
Pofta buna!