Ochiuri la capac

Printeaza

Ochiuri la capac din: oua, ulei sau unt, sare.

Ingrediente:Ochiuri la capac

  • 2 ouă (de persoană)
  • ulei (unt)
  • sare

 

 

 

 

Mod de preparare:

Uleiul (sau untul) se pune la încălzit într-o tigaie întinsă în care trebuie să încapă lejer ochiurile.

Când acesta s-a încins, se sparg ouăle pe rând, având grijă să nu se spargă gălbenuşul.

Se tin la foc potrivit, cu capac, până ce se coagulează tot albuşul, iar gălbenuşul se păstrează moale.

„Bucătarii” care se respectă oferă la masă ochiurile chiar în crăticioara (tigaia) în care au fost pregătite.

Pentru aceasta se folosesc nişte vase adecvate, crăticioare mici din material inoxidabil sau emailate, pentru două ochiuri.

Cantitatea de grăsimi (unt, ulei, untură) este în funcţie şi de vasul folosit la pregătirea ouălor.

In cazul unei tigăi clasice sau a unei crăticioare smălţuite, se foloseşte grăsime mai multă. în cazul vaselor din teflon, se foloseşte grăsime foarte puţină, sau chiar deloc.

Bineînţeles că gustul ochiurilor pregătite în unt de ţară (chiar mai mult!) nu se compară cu restul variantelor!

Ochiurile se servesc fie simple, fie cu garnitură de preparate din legume.

Cele mai cunoscute combinaţii cu ochiuri prăjite din bucătăria românească, sunt: ochiuri cu piure de spanac şi ochiuri cu piure de urzici, iar numele sub care sunt cunoscute sunt: „spanac cu ouă” şi „urzici cu ouă”.

Ochiurile la capac pot fi pregătite şi în alte variante, prin utilizarea suplimentară a unor ingrediente ca: şuncă, bacon (slăninuţă), caşcaval etc.

Modul de pregătire în acest caz este practic acelaşi: şunca, sau baconul, sau caşcavalul se taie în felii subţiri, se pun la prăjit în tigaie şi după puţin timp, înainte de a fi prăjite, se pun ouăle peste ele şi se prăjesc ca mai sus.

La fel sunt pregătite şi ochiurile cu verdeaţă, prăjind mai întâi verdeaţa puţin, apoi punându-se peste ea ouăle pentru ochiuri.

 

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/ochiuri-capac html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.