Ochiuri in casolete la capac cu garnitură de creier cu sos alb

Printeaza

Ochiuri in casolete la capac cu garnitură de creier cu sos alb

Ingrediente:Ochiuri in casolete la capac cu garnitură de creier cu sos alb

  • 12 casolete
  • 12 ouă
  • 1 creier (circa 500 g)
  • sare
  • foaie de dafin
  • 3/4 lingură făină
  • 100 g unt
  • 3 linguri smîntînă
  • 1 lingură oţet

 

Mod de preparare:

Creierul se curăţă de pieliţă şi se lasă la apă curgătoare 30 minute, apoi se fierbe în apă cu sare, dafin şi oţet. Din zeamă, se face un sos alb, cu unt, făină şi smîntînă.

Se ung casoletele cu unt, se sparge cîte un ou în fiecare casoletă şi se dau la cuptor într-o tavă cu apă.

Se fierb 5 minute, ca ouăle să rămînă moi. Cînd sînt gata, se scot din cuptor şi se pune peste ouă creierul tăiat cu sosul suprem.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.