Oblet dulce-acrisor

Printeaza

Oblet dulce-acrisor din: hasme, ulei, otet, fond de peste, dafin, oblet, piper, chili, cimbru, sare, amidon, zahar.

 

Ingrediente:Oblet_dulce_acrisor

  • 500 g haşme
  • 5-6 linguri ulei de arahide
  • 6 linguri oţet de Sherry
  • 250 ml fond de peşte (gata preparat)
  • 1 frunză de dafin mărunţită
  • praf de cuişoare, de muştar şi de ghimbir
  • piper negru mare
  • 1-2 chili uscaţi şi zdrobiţi
  • 1 linguriţă frunze de cimbru
  • sare
  • zahăr
  • 500 g file de obleţ
  • 2 linguriţe amidon

 

Mod de preparare:

Se curăţă haşmelc şi se taie cuburi. Se încinge ulei de’arahide în wok şi se prăjesc cuburile de haşme cca 5-6 minute.

Se adaugă oţetul, fondul de peşte, foaia de dafin, condimentele, chili, cimbrul, sarea şi zahărul şi se lasă să fiarbă 6-8 minute la foc domol.

Se spală fileul de peşte, se scurge şi se taie cubuleţe. Apoi se dă prin amidon.

Cuburile de peşte se adaugă în fondul de ceapă. Se fierb cca 5-6 minute la foc domol, amestecând continuu.

Se aşază peştele cu sosul pe farfurii şi se serveşte cu orez.

Oblet dulce-acrisor

Oblet_dulce_acrisor

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

retete

Oblete crocant

Oblete crocant din: oblete, ulei, sare, pesmet, scobitori. Lungimea medie a obletelor adulte este de obicei între 25 și 40 de centimetri, dar pot atinge chiar și 50 de centimetri în unele cazuri. Obletele au o culoare specifică, fiind de obicei în nuanțe de verde-oliv sau maroniu pe spate, cu o parte inferioară de culoare […]

Peste (obletel) in pesmet

Peste (obletel) in pesmet

Peste (obletel) in pesmet din: obletel, ulei, sare, pesmet. Ingrediente: 1 kg obleţel proaspăt 300 ml ulei sare 200 g pesmet   Mod de preparare: Se curăţă obleţelul de intestine, se spală în mai multe ape reci şi se pune într-o strecurătoare să se scurgă. Se îndulceşte obleţelul cu un praf de sare, apoi se […]

 

Ciorba de peste Clarias

Ciorba pescareasca cu obleti

Ciorba pescareasca cu obleti din: obleti, crap, ceapa, patrunjel, ardei, rosii, lamaie sau bors, patrunjel, leustean, sare, piper, apa. Ingrediente: 2 kg obleţi (peşti mărunţi) 1 kg crap o ceapă un pătrunjel un ardei gras 3-4 roşii zeamă de lămâie sau 500 ml borş pătrunjel şi leuştean verde sare piper 3 l apă   Mod […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.