retete

Sos rece pentru carnea de berbec (oaie)

Sos rece pentru carnea de berbec (oaie) din: otet, vin negru, ulei, apa, bulion, piper, dafin, cimbru, sare, usturoi, boia. Ingrediente: 1 pahar oţet 1 cană vin negru 4 linguri ulei 1 cană apă 2 linguri bulion piper măcinat frunze de dafin cimbru sare 1 căpăţână usturoi 1 linguriţă boia dulce   Mod de preparare: […]

Cotlete de oaie la grătar cu garnitură

Sos fiert pentru carnea de berbec (oaie)

Sos fiert pentru carnea de berbec (oaie) din: otet, ulei, apa, usturoi, piper, dafin, cimbru, ceapa, sare. Ingrediente: 1 cană oţet de vin 4 linguri ulei 1 cană apă 1 căpătână usturoi 10 boabe piper spart (nu măcinat) foi de dafin cimbru 2 cepe tăiate mărunt sare   Mod de preparare: Toate ingredientele, cu exceptia […]

Cotlete de berbec la tava

Cotlete de berbec la tava

Cotlete de berbec la tava din: cotlete berbec, usturoi, ulei, piper, dafin, cimbru, sare. Ingrediente: 1 kg cotlete berbec 10-12 căţei de usturoi 2 linguri ulei piper boabe foi de dafin cimbru sare   Mod de preparare: Carnea se opăreşte în prealabil (20-30 de minute în apa fiartă) sau se marinează. Pentru a fi puse […]

Mancarica de varza cu carnati

Varza cu carne de berbec

Varza cu carne de berbec din: carne de oaie, varza acra, ceapa, ulei, bulion, piper, dafin, cimbru. Ingrediente: 1 kg carne de oaie (berbec) 1-2 verze acre 2-3 cepe 3 linguri ulei (untură) 2 linguri bulion piper boabe (spart uşor) foi de dafin cimbru   Mod de preparare: Carnea se opăreşte în prealabil (cam 20 […]

Miel la gratar

Miel la gratar

Miel la gratar din: carne de miel, ulei, vin, piper, sare, boia, otet de prune. Ingrediente: 1 kg carne de miel (de preferat pulpă, muşchiul spatelui şi/sau coaste) 3 linguri ulei 3 linguri vin piper măcinat sare boia optional: 2 linguri oţet de prune   Mod de preparare: Carnea de miel se taie în bucăti mai […]

Sarmalute in cuib

Sarmalute de miel in foi de varza cruda

Sarmalute de miel in foi de varza cruda din: carne de miel, varza cruda, slanina, paine, orez, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg carne de miel 1 varză crudă (30-40 foi – mai mici, sau jumătăţi) 50-100 g slănină 1 felie pâine 3 linguri orez 2 cepe 5 linguri ulei sare piper 4 linguri […]

Pulpa de berbecut cu sos

Pulpa de berbec la tava cu usturoi

Pulpa de berbec la tava cu usturoi din: pulpa de berbec, usturoi, slanina, ulei, piper, dafin, sare. Ingrediente: 2 kg pulpă berbec 10-12 căţei de usturoi 50-100 g slănină 2 linguri ulei piper boabe foi de dafin sare   Mod de preparare: Pulpa de berbec (jigou) se marinează sau se opăreşte înainte în apă clocotită, cel […]

Miel pane - Snitel de miel

Miel pane – Snitel de miel

Miel pane – Snitel de miel din: miel, oua, ulei, faina, pesmet, sare. Ingrediente: 1 kg carne miel (muşchi, pulpă spate) 2 ouă 4 linguri ulei 2 linguri făină 3 linguri pesmet pisat sare   Mod de preparare: Se taie pulpa perpendicular pe fibră, în felii groase de 1-1,5 cm. Bucătile se bat numai pufin cu […]

Cotlete de miel cu sos alb

Rasol de pulpa de miel

Rasol de pulpa de miel din: carne de miel, ceapa, patrunjel, piper, dafin, otet, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel (pulpă) 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel piper boabe foi de dafin 2-3 linguri oţet pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Carnea curăţată se spală bine şi se taie în bucăţi mai […]

Sarmale de miel in foi de vita

Sarmale de miel in foi de vita

Sarmale de miel in foi de vita din: carne de miel, vita, slanina, paine, orez, ceapa, ulei, sare, piper, bulion, mirodenii, verdeata, bors, smantana. Ingrediente: 1/2 kg carne de miel 40-50 foi de viţă (cam 250 g) 50-100 g slănină 1 felie pâine 3 linguri orez 2 cepe 5 linguri ulei sare piper 2 linguri […]

Tocana taraneasca de miel

Tocana taraneasca de miel

Tocana taraneasca de miel din: carne de miel, ulei, ceapa, bulion, cimbru, sare. Ingrediente: 1 kg carne miel (de preferat pulpă, din spate) 4 linguri ulei 4-6 cepe 3 linguri bulion cimbru sare   Mod de preparare: Carnea se spală bine şi se taie în bucăţi mai mici (pufin mai mari decât o nucă). Se […]

Pilaf cu carne de oaie (berbec)

Pilaf cu carne de oaie (berbec)

Pilaf cu carne de oaie (berbec) din: carne de berbec, orez, ceapa, ulei, piper, cimbru, bulion, sare. Ingrediente: 1 kg carne berbec 0,250 kg orez 2 cepe 2 linguri ulei piper cimbru 2 linguri bulion (sau 2 roşii coapte) sare   Mod de preparare: Carnea se opăreşte în prealabil (cam 20 de minute în apă […]

Cotlete de ied pane cu linte

Spate de miel (berbecut) la tava

Spate de miel (berbecut) la tava din: spate de miel, ulei, vin rosu, otet, usturoi, mirodenii, sare. Ingrediente: 1-1,5 kg spate de miel (greabăn – cu muşchii spatelui şi zona coastelor) 4 linguri ulei 2 pahare vin roşu 1 lingură otet 1 căpăţână usturoi mirodenii (piper, foi de dafin, cimbru etc.) sare   Mod de […]

Ciorba de miel cu orez

Ciorba de berbec (sau oaie)

Ciorba de berbec din: carne de berbec, morcovi, patrunjel, pastarnac, varza, rosii, ardei, sare, bors. Ingrediente: 1 kg carne de berbec (oaie) 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 varză mică 1/2 kg roşii 2 ardei graşi sare 1 l borş   Mod de preparare: Carnea se spală bine şi se taie în bucăţi mai […]

Ciorba de miel (Bors de miel)

Ciorba de miel (Bors de miel)

Ciorba de miel (Bors de miel) din: carne de miel, ceapa, leustean, bors, orez, sare. Ingrediente: circa 1,5 kg carne de miel (cap, picioare, coadă) 1 ceapă veche şi/sau 2 legături ceapă verde leuştean verde 1 I borş 1-2 linguri orez sare     Mod de preparare: Se curătă carnea de părţile cu păr (se poate […]

Korma de oaie cu usturoi

Korma de oaie cu scortisoara

Korma de oaie cu scortisoara din: carne de oaie, ceapa, ghimbir, usturoi, scortisoara, iaurt, sare, zahar, piper, unt, cartofi. Ingrediente: 500 g carne de oaie 1 ceşcuţă ceapă, tăiată mărunt 1 lingură ghimbir 2 linguriţe usturoi pisat 3 bucăţele scorţişoară pisată 1 ceşcuţă iaurt 1 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr brun 4-6 linguri unt topit […]

Mititei de vita cu mujdei

Mititei de vita si de oaie

Mititei de vita si de oaie din: carne de oiae, carne de vita, mujdei, ardei, patrunjel, bicarbonat, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de oaie grasă 500 g carne de vită grasă sare 2 linguri mujdei 2 ardei iuţi, tăiaţi mărunt 2 legături pătrunjel piper 5 g bicarbonat 200 ml supă de oase (sau apă […]

Papricaş de crap

Papricas din carne de oaie

Papricas din carne de oaie din: carne de oaie, ceapa, untdelemn, boia. Ingrediente: 500 g carne de oaie 4-5 cepe untdelennn puţină boia roşie de ardei dulce   Mod de preparare: Se pun într-o cratiţă untdelemnul şi cepele tăiate felii subţiri ca să se înmoaie. Se adaugă boia de ardei, bucăţele de came, apă şi […]

Friptura de oaie cu legume

Carne de oaie cu sos picant

Carne de oaie cu sos picant din: carne de oaie, ceapa, sardele, capere, slanina, patrunjel, unt, faina, otet, usturoi, dafin. Ingrediente: 1 kg carne de oaie o ceapă 2-3 sardele 7-8 capere 100 g slănină pătrunjel verde o lingură unt o linguriţă faină 100 ml oţet diluat 2-3 căţei usturoi o foaie dafin   Mod […]

Sos marinat pentru carne de oaie, de capra sau vanat mic

Sos marinat pentru carne de oaie, de capra sau vanat mic

Sos marinat pentru carne de oaie, de capra sau vanat mic din: otet, ulei, apa sau supa, ceapa, piper, dafin, cimbru, usturoi, sare. Ingrediente: 1 pahar oţet 1 pahar ulei 2 pahare apă (sau supâ) 2 cepe piper măcinat foi de dafin cimbru 5-6 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Oţetul, uleiul, apa (supa), […]

Kebab de oaie si vita

Kebab de oaie

Kebab de oaie din: carne de oaie si vitel, boia, otet, coriandru, chimen, fulgi de ardei, sare, piper, ceapa, lipii, rodie, patrunjel. Ingrediente: 600 g carne tocată amestec de oaie şi viţel o linguriţă boia o lingură oţet de vin o linguriţă coriandru măcinat 2 linguriţe chimen pudră o linguriţă fulgi de ardei iute o […]

Omleta cu branza de oaie si marar

Omleta verde cu branza de oaie

Omleta verde cu branza de oaie din: oua, spanac, patrunjel, menta, telemea de oaie, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 ouă 300 g spanac proaspăt 1 legătură pătrunjel verde 2 legături mentă 200 g telemea de oaie 50 g unt 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se bat ouăle într-un bol. Se […]

Berbecut cu legume

Berbecut cu legume

Berbecut cu legume din: carne de berbecut, cartofi, morcov, ardei, ceapa, usturoi, ulei, bulion, vin, boia, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de berbecuţ dezosată 500 g cartofi roze 300 g baby morcov 1 ardei gras roşu 2 cepe 3 căţei de usturoi 2 linguri de ulei 200 ml bulion mai gros 100 ml […]

Tocană cu carne de berbec

Tocanita de berbec

Tocanita de berbec din: carne macra de berbec, coaste sau spinare de berbec, morcovi, ceapa, praz, telina, unt, orez, sare. Ingrediente: 250 g carne macră de berbec 250 g coaste sau spinare de berbec 5 morcovi 2 cepe 2 bucăţi praz 1 ţelină 80 g unt 100 g orez sare mărar pătrunjel verde pastă de roşii […]

Gulioare cu smantana

Pulpa de berbec gatita olteneste

Pulpa de berbec gatita olteneste din: pulpa de berbec, ulei, orez, tarhon, cimbru, usturoi, sare, piper, boia. Ingrediente: 1 kg pulpă de berbec 250 ml ulei 200 g orez 500 g roşii frunze de tarhon cimbru 6 căţei de usturoi sare piper 30 g boia dulce de ardei   Mod de perparare: Pulpa de berbec […]

Cum se prepara Baitul pentru pastrama de oaie

Cum se prepara Baitul pentru pastrama de oaie (VIDEO)

Bait pentru pastrama de oaie: Cum se prepara Baitul pentru pastrama de oaie: Pofta buna!   Sos marinat cu usturoi   Sos marinat cu usturoi din: sos, usturoi, otet, dafin, piper, sare. Ingrediente: sos românesc (vezi reţeta) usturoi oţet foi de dafin piper sare   Mod de preparare: La sosul românesc preparat cu untdelemn, în […]

Cum se prepara Pastrama de Oaie (VIDEO)

Pastrama de Oaie: Cum se prepara Pastrama de Oaie: Pofta buna!       poate iti place si: Pastrama de oaie cu usturoi   Pastrama de oaie cu usturoi din: pastrama, ulei, usturoi, malai, sare, apa. Ingrediente: 500 g pastramă de oaie 4 linguri cu ulei 4-5 căţei de usturoi 300 g mălai sare 1 […]

Bărcuţe de soia cu roşii

Barcute cu carne de oaie

Barcute cu carne de oaie din: faina, drojdie, sare, apa, carne de oaie tocata, ulei, ceapa, patrunjel, rosie, sare, piper, lamaie, lapte. Ingrediente: 250 g făină cernută 1 g drojdie uscată 1 linguriţă sare 75 ml apă 250 g carne de oaie tocată 3 linguri ulei 2 cepe mărunt tăiate 1 legătură pătrunjel mărunt tăiat 1 […]

Mititei cu carne de vita

Mititei de casa la gratar

Mititei de casa la gratar din: carne de vita, carne de porc sau de oaie, supa din oase de vita, usturoi, bicarbonat de sodiu, cimbru, boia, piper, sare.   Ingrediente: 500 g carne de vită 250 g carne de porc sau oaie 150 ml supă concentrată din oase de vită (degresată şi nesărată) 3 căţei […]

Pastrama de oaie cu legume

Pastrama de oaie cu sos de gutui

Pastrama de oaie cu sos de gutui din: pastrama de oaie, gutui, lamaie, vin spumos, miere.   Ingrediente: 600 g pastramă de oaie 3 gutui zeama de la 1 lămâie mare 375 ml vin spumos sec 3 linguri miere     Mod de preparare: Cureţi gutuile de coajă, le tai în 8 şi îndepărtezi partea […]

Burgeri_in_stil_grecesc

Burgeri in stil grecesc

Burgeri in stil grecesc din: ceapa, ulei, amestec condimente, carne de vita si oaie, castravete, otet de vin, usturoi, iaurt, chifle, frunze de salata. Ingrediente: 1 ceapă 1 lingură ulei 1-2 linguri amestec de condimente 400 g carne tocată de vită şi oaie 50 g castravete 1 lingură oţet de vin alb 1 căţel de […]

Fasole cu carnati picanti de oaie si carne de vita

Fasole cu carnati picanti de oaie si carne de vita din: fasole, cârnaţi picanţi de oaie, carne de vita, ceapa, pastarnac, telina, morcov, unt, ulei de masline, seminţe de coriandru, vin alb, bulion, boia, foi de dafin, cimbru proaspăt, portocala, usturoi. Ingrediente: 500 g fasole 200 g cârnaţi picanţi de oaie 100 g carne de vita 3 cepe 1 păstâmac 1/3 dintr-o telina 1 […]