Nuci macadamia

Printeaza

Nuci macadamia

Nuci macadamiaAceste nuci de culoarea fildeşului, cu un gust bogat, au fost numite după John Macadam, un chimist, profesor şi politician din Australia. Onoarea i-a fost acordată de prietenul său Ferdinand von Mueller, primul botanist care a descris soiul.

Aceste nuci originare din Australia şi Indonezia se mai numesc si bush nuts şi nud maroochi. Populaţia indigenă din Australia le numeşte kindal kindal şi jindilli.

Abia după vârsta de 7-10 ani copacii produc cantităţi de nuci acceptabile din punct de vedere comercial. Cei care le culeg se confruntă cu o problemă dificilă: duritatea cojii. Este necesară o presiune de până la 150 kg pe o suprafaţă de 2,5 cm2 pentru a sparge coaja care îmbracă nuca delicată.

Uneori se folosesc menghine sau cuttere PVC, alteori ele se fierb, producându-se crăpături suficient de mari pentru a deschide nuca.

Hrănitoare si pline de grăsimi „bune”, nucile macadamia sunt delicioase atât crude, cât şi prăjite sau adăugate în prăjituri. Gustul lor delicat şi textura crocantă le transformă într-un deliciu gustativ.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.