Nucă la cuptor cu garnitură de morcovi natur, pere umplute cu ouă şi sos alb şi cartofi cu smantană

Printeaza

Nucă la cuptor cu garnitură de morcovi natur, pere umplute cu ouă şi sos alb şi cartofi cu smantană

 

Ingrediente:Nucă la cuptor cu garnitură de morcovi natur, pere umplute cu ouă şi sos alb şi cartofi cu smantană

  • 1,200 kg nucă de viţel
  • 400g morcovi
  • 1/2 lingură făină
  • 10 pere potrivite
  • 3 ouă plus un albuş
  • 1 lingură sos alb
  • 300 g cartofi
  • 1 legătură de mărar
  • 120 g unt
  • puţin zahăr

 

Mod de preparare:

Nuca se frige înăbuşită cu zarzavat (fără ceapă) iar cînd este gata se face sosul cu făină, supă şi se strecoară. Morcovii se fierb înăbuşit cu Bor­sec, unt, sare şi zahăr.

Perele se scobesc, se fierb 20 minute, apoi se pun pe un şervet să se scurgă apa din ele şi se umplu cu ouăle fierte tari, temte,amestecate cu sosul alb plus un albuş crud, se aşază intr-o tavă unsă cu unt şi se dau la cuptor 10 minute.

Cartofii se fierb şi se amestecă cu smintînă, sare şi mărar tocat. Se taie nuca felii, se aşază pe platou cu ganiturile res­pective.

Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin peste friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.