Norisori de oua
PrinteazaNorisori de oua din: ou, sare, piper, carne, branzeturi, legume, condimente.
- 1 ou pentru fiecare norişor în parte
- sare şi piper după gust
Pentru umplutură (la alegere):
- carne: şuncă, salam, bacon, pancetta
- brânzeturi: parmezan, cheddar, brânză de vacă, brânză de oaie
- verdeţuri: pătrunjel, cimbru, mărar
- legume: ceapă (verde, cel mai bine), spanac, ardei gras
- condimente: oregano, usturoi pudră, boia dulce/picantă, fulgi de ardei iute
Mod de preparare:
Preîncălzeşti cuptorul la treaptă mare. Ungi o tavă cu puţin ulei şi pui pe ea o hârtie pergament. Separi albuşurile de gălbenuşuri, având grijă să nu spargi gălbenuşurile. Baţi albuşurile bine cu ajutorul unui mixer, reglat la treapta mediu-mare, până obţii o spumă tare şi omogenă.
Adaugi ingredientele alese de tine dintre propunerile pentru umplutură, folosind o spatulă de plastic/silicon-uşor şi cu mişcări cât mai puţine, ca să nu se taie/dezumfle norişorii. Cu ajutorul unei linguri, pui pe tava pregătită norişorii, la distanţă unul de altul şi de dimensiuni egale.
Cu spatele lingurii formezi uşor o gaură, în care pui cu grijă gălbenuşul. Dacă vrei ca gălbenuşul să fie cremos, dar bine făcut, laşi tava la cuptor 14-16 minute.
Pentru gălbenuşuri moi, laşi numai 10 minute.
Pofta buna!