Nisetru gratinat, cartofi ducesa si ciuperci sotate

Printeaza

 Nisetru gratinat, cartofi ducesa si ciuperci sotate

Ingrediente:Nisetru gratinat, cartofi ducesa si ciuperci sotate

  • 1,200 kg nisetru
  • 2 linguri de smantană
  • 4 gălbenuşuri
  • 400 g cartofi
  • nucşoară
  • sare
  • piper
  • lămîie
  • 100 g unt
  • 1 lingură de făină
  • 300 g ciuperci
  • 30 g caşcaval

 

Mod de preparare:

Nisetrul (sau fileuri de peşte oceanic) se fierbe, se taie bucăţi şi se aşază pe un platou de gratinat, uns. Separat se prepară cartofi ducesa piure de cartofi fără lapte, sare, 10 g unt, nucşoară rasă, 2 gălbenuşuri.

Acest piure se şpriţează pe marginea platoului cu peştele de gratinat. Separat se face un sos alb suprem din unt, făină, zeamă de peşte, smantană, 2 gălbenuşuri şi zeamă de lămaie.

Ciupercile se taie, se sotează şi se amestecă cu puţin sos alb suprem de peşte.

Cu restul de sos se napează peştele, se presară cu caşcaval ras şi se dă la cuptor timp de 15 minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna combinatia de nisetru cu ciuperci si cartofi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.