Negrese glazurate

Printeaza

Negrese glazurate din: lapte, faina, zahar, unt, cacao, oua, praf de copt, zahar vanilinat, sare, ciocolata, smantana,

Ingrediente:Negrese glazurate

Pentru aluat:

  • 250 ml lapte
  • 250 g făină
  • 200 g zahăr brun
  • 100g unt topit
  • 50 g cacao
  • 3 ouă
  • 5 g praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • puţină sare

Pentru glazură:

  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 100 ml smântână dulce

 

Mod de preparare:

Amesteci într-un bol toate ingredientele solide: făina, zahărul brun, cacaua, zahărul vanilinat, sarea şi praful de copt.

Separat amesteci ingredientele lichide rămase: laptele, ouăle şi untul topit, dar răcit.Torni lichidul peste pulberi şi amesteci până la omogenizarea aluatului.

Coci blatul în tava tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la 180°C, pentru 30-40 de minute. Când e gata, îl laşi să se răcească puţin. Topeşti la bain-marie ciocoja-ta şi smântână dulce. întinzi glazura peste negresă.

Porţionezi prăjitura după 15 minute.

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau si eu din negresele astea 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.