Negrese cu cireşe şi ciocolată

Printeaza

Negrese cu cireşe şi ciocolată din: ciocolata, unt, oua, zahar, faina, cirese, amidon, scortisoara, zahar si unt.

Ingrediente:Negrese_cu_cirese_si_ciocolata

aluat:

  • 200 g ciocolata (70% cacao)
  • 200 g unt
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g faina

umplutura de cirese:

  • 1 pahar cirese
  • 1 lingura amidon
  • 1 varf de scortisoara
  • 1 lingura zahar
  • unt, pentru forma

 

Mod de preparare:

Se unge cu unt o formă cu diametrul de 24 cm. Cio­colata şi untul se topesc pe baie de aburi.

Se ames­tecă până se obţine o cremă. Albuşurile se bat bine, gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, apoi se combină cu albuşurile, după care se încorporează în ciocolata cu unt.

Se pune şi făina şi se amestecă până când se obţine un aluat dens.

Se pune în forma şi se coace cea 20 de minute. Se scoate şi se lasă să se răcească în formă.

Umplutura: se pun cireşele cu trei linguri de apă în­tr-o crăticioară, apoi se pune şi zahărul.

Scorţişoara, ami­donul şi trei linguri de apă se amestecă separat, apoi se încorporează şi se amestecă până se obţine un sos dens.

Se taie aluatul în 15 pătrate, apoi fiecare pătrat în două triunghiuri şi se serveşte cu sos şi cireşe.

 

Negrese cu cireşe şi ciocolată

Negrese_cu_cirese_si_ciocolata

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Arata foarte bine negresele cu cirese ci ciocolata!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.