Negresa din albusuri

Printeaza

Negresa din albusuri din: albus, ciocolata, zahar, lapte, unt, faina, sare, bicarbonat, lamaie, praf de copt, rom.

Ingrediente:Negresa din albusuri

  • 8 albuşuri
  • 200 g ciocolată (fulgi de ciocolată + 1 ciocolată normală)
  • 150 g zahăr
  • 150 ml lapte
  • 150 g unt
  • 150 g făină
  • 1 praf de sare
  • 1 praf bicarbonat
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură praf de copt
  • 1 esenţă de rom

 

Mod de preparare:

Ţii albuşurile la temperatura camerei, apoi le baţi spumă cu sarea. Presari zahărul în ploaie şi mixezi până devin o bezea curgătoare.

Stingi bicarbonatul cu zeama de lămâie şi topeşti ciocolata cu laptele şi untul, apoi laşi la răcorit, încorporezi, în fir subţire, ciocolata topită în bezea, apoi presari făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie, esenţa de rom şi omogenizezi.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul încins 40-45 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.

O laşi să se răcească în tavă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.