Negresa cu sfecla si vanilie

Printeaza

Negresa cu sfecla si vanilie din: sfeclă, unt topit, apa, cacao, faina, sare, miere, păstaie de vanilie, menta (pentru decor).

Negresa_cu_sfecla_si_vanilie

Ingrediente:

  • 300 g sfeclă rasă
  • 100 g unt topit
  • 100 ml apă
  • 100 g cacao
  • 100 g făină
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 5 linguriţe de miere
  • 1 păstaie de vanilie
  • mentă proaspătă (pentru decor)

Mod de preparare:

Intr-un bol, amestecă făina cernută, cacaua şi sarea. Curăţă şi rade sfecla crudă.

Pune în blender sfecla rasă (la temperatura camerei), untul topit şi apa caldă şi pasează până obţii o pastă omogenă.

Adaugă amestecul de sfeclă în bolul cu cacao şi făină. Pune conţinutul păstăii de vanilie, apoi mierea şi omogenizează. Com­poziţia să fiecremoasă.

Dacă e nevo­ie, adaugă apă. Toarn-o în tavă şi dă-o la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Scoate negresa când scobitoarea iese uscată.

Las-o la ră­corit un sfert de oră, apoi porţionează. Ies vreo 20 de bucăţi. Decorează cu frunze de mentă.

Negresa cu sfecla si vanilie

Negresa_cu_sfecla_si_vanilie

Pofta buna!

 

 

 

Negresa cu biscuiti

Negresa cu biscuiti

Negresa cu biscuiti din: unt, ciocolata, oua, zahar, faina, bicarbonat, cacao, biscuiti. Ingrediente: 180 g unt 180 g ciocolată neagră 3 ouă 200 g zahar pudră 1/2 linguriţă esenţă de vanilie 80 g făină 1 vârf de cuţit bicarbonat 40 g praf de cacao neagră 80 g ciocolată albă 50 g ciocolată cu lapte 120 […]

Negresa cu fulgi de ovaz

Negresa cu fulgi de ovaz

Negresa cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, faina, zahar, praf de copt, unt, ulei, ciocolata, vanilie, oua, sare. Ingrediente: Pentru baza crocantă: 200 g fulgi de ovăz 100 g făină 150 g zahăr 1/2 linguriţă praf de copt 200 g unt 1 lingură ulei pentru tavă Pentru negresa: 150 g ciocolată neagră 250 g […]

Negresa cu cirese

Negresa cu cirese

Negresa cu cirese din: ciocolata, unt, oua, faina, zahar, praf de copt, cacao. Ingrediente: 160 g ciocolată neagră 15 g unt 3 ouă 200 g zahăr brun 100 g făină 1/2 linguriţă cu praf de copt 2 linguri cu cacao un praf de sare 100 g nuci braziliene, rumenite şi tăiate mărunt 1 cutie cu […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.