Negresa cu nuci caramelizate

Printeaza

Negresa cu nuci caramelizate din: oua, zahar, ulei, lapte, faina, dulceata, praf de copt, cacao, nuci, ciocolata, frisca, nuca.

Ingrediente:Negresa_cu_nuci_caramelizate

Pentru blat:

  • 2 ouă
  • 150 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 250 g făină
  • 3 linguri dulceaţă de struguri
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri cacao neagră
  • 50 g nuci prăjite, tăiate grosier

Pentru glazură:

  • 200 g ciocolată neagră
  • 50 ml frişcă

Pentru caramel:

  • 100 g nucă prăjită
  • 5 linguri zahăr

 

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul până îşi dublează volumul, adaugi uleiul în fir subţire, amestecând bine până devine cremos. Adaugi dulceaţa, amesteci apoi cu laptele şi făina cernută împreună cu cacao şi praf de copt. Omogenizezi bine şi adaugi nucile.

Pui compoziţia într-o tavă, la cuptorul încălzit în prealabil pentru 30 de minute. Când este copt, laşi blatul la răcit şi pregăteşti caramelul.

Zahărul îl caramelizezi la foc mic, să nu se ardă, iar când este lichid adaugi nucile, amesteci bine, apoi torni caramelul pe o planşă de lemn unsă cu puţin ulei sau pe hârtie de copt.

Laşi să se întărească, apoi cu un ciocănel fărâmiţezi caramelul.

Pentru glazura, topeşti ciocolata amestecată cu frişca, la foc mic, până devine cremă. Peste blatul răcit pui glazura călduţă, iar peste glazură nucile caramelizate.

Dai la frigider minimum 1 oră.

Negresa cu nuci caramelizate

Negresa_cu_nuci_caramelizate

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.