Negresa cu grapefruit

Printeaza

Negresa cu grapefruit din: unt, faina, zahar, pudra de cacao, amidon, grapefruit, oua, praf de copt, sare, zahar, vanilat, alune, esenta de rom, sos de ciocolata.

Ingrediente:Negresa cu grapefruit

  • 200 g unt
  • 200 g făină
  • 350 g zahăr tos
  • 100 g pudră de cacao
  • 25 g amidon ali­mentar
  • 100 ml suc de grapefruit
  • un grapefruit
  • 4 ouă
  • un pliculeţ praf de copt
  • sare
  • zahăr vanilinat
  • 100 g alune
  • o lingură de esenţă de rom
  • sos de ciocolată

 

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se amestecă bine cu zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, esenţa de rom şi sucul de grepfrut. Se mixează ca să se încor­poreze bine ingredientele, se adaugă pulpa de grepfrut tocată mărunt, amidonul, făina cernută, praful de copt şi pudra de cacao.

Se mixează cinci minute, se adaugă albuşurile bătute împre­ună cu un praf de sare şi se amestecă bine cu o lingură. Se toarnă compoziţia îrtr-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt, se presară deasupra alunele tocate mărunt sau măcinate.

Se introduce tava în cuptor şi se coace la foc potrivt 25-30 de minute, având grijă sâ nu se ardă. Se lasă să se răcească zece minute în tavă, se scoate pe un tocător, se îndepărtează hârtia, se taie cuburi şi se aşază pe un pla­tou.

Se serveşte caldă sau rece, cu sirop de ciocolată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.