Negresa cu fulgi de ovaz

Printeaza

Negresa cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, faina, zahar, praf de copt, unt, ulei, ciocolata, vanilie, oua, sare.

Ingrediente:Negresa cu fulgi de ovaz

Pentru baza crocantă:

  • 200 g fulgi de ovăz
  • 100 g făină
  • 150 g zahăr
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 200 g unt
  • 1 lingură ulei pentru tavă

Pentru negresa:

  • 150 g ciocolată neagră
  • 250 g unt
  • 150 g zahăr
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 2 ouă
  • 150 g făină
  • 1 vârf de cuţit praf de copt
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Pentru baza crocantă, amesteci fulgii, făina, zahărul şi praful de copt. Adaugi untul topit şi omogenizezi. Pui compoziţia rezultată într-o tavă de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 10 minute. Laşi acest strat să se răcească 5 minute.

Rupi ciocolata în bucăţi şi o topeşti la bain-marie împreună cu untul. Retragi vasul de pe foc, adaugi zahărul vanilinat, zahărul şi ouăle, după care pui făina, praful de copt şi sarea.

Torni amestecul peste baza crocantă şi introduci din nou tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute.

Tai prăjitura după ce s-a răcit complet în tavă.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • negresa cu ovaz
Sumar
recipe image
Nume reteta
Negresa cu fulgi de ovaz
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.