Navarin de miel

Printeaza

Datorită aromei sale specifice, carnea de miel este adecvată preparării prin fierbere înăbuşită.

Această specialitate tradiţională franceză (navarin d’agneau) se prepară uneori din ceafă sau limbă de miel (majoritatea reţetelor recomandă, însă, spata), împreună cu fasole şi legume rădăcinoase, care se recoltează spre sfârşitul toamnei şi pot fi păstrate vreme îndelungată, precum cartofi, morcovi, napi.

Acest fel de mâncare este, prin urmare, asociat cu zilele friguroase de iarnă, deşi astăzi poţi, desigur, să savurezi un navarin delicios în orice anotimp.

Mai întâi se taie în cuburi şi se rumeneşte în ulei încins carnea, apoi se adaugă legumele, urmate de vin şi/sau supă de carne, în care ingredientele vor fierbe încet, iar rezultatul va fi o carne fragedă, cu legume, într-un sos consistent.

Navarin de miel este o mâncare care nu necesită un adaos de amidon, însă o felie groasă de pâine crocantă, care poate fi înmuiată în sos, reprezintă garnitura ideală.

 

Navarin de miel

Navarin de miel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.