Năut cu pui şi sos alb

Printeaza

O reteta delicioasa de naut cu:pulpe de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, ardei capia, dovlecel, arde iute, smantana, iaurt, ulei, sare, piper, busuioc.

Ingrediente:

  • 250 g năut din conservă
  • 4 pulpe de pui
  • 200 g ciuperci
  • două cepe
  • doi căţei de usturoi
  • doi ardei capia
  • un dovlecel
  • un ardei iute mic
  • 200 ml smântână
  • 100 ml iaurt
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • busuioc

Mod de preparare:

Pulpele de pui se spală, se taie în jumătăţi şi se condi­mentează. Se prăjesc în ulei încins, se scot într-un castron şi se aco­peră cu o farfurie.

Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se călesc în uleiul rămas de la pulpe. Se adaugă ardeii curăţaţi de seminţe şi tăiaţi mărunt, ardeiul iute, dovlecelul spălat şi tăiat cubuleţe.

Se presara ciupercile taiate in jumatati, se calesc pana se înmoaie, se adaugă năutul clătit cu apă rece şi scurs, usturoiul curăţat de foi şi feliat. Se toarnă puţină apă, se condimentează şi se lasă să scadă sosul.

Se adaugă carnea de pui, se amestecă şi se mai lasă pe foc 10 minute. Separat se face un sos din smântână, iaurt, sare, piper şi busuioc tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.