Naut cu carne de vita si leustean
PrinteazaNaut cu carne de vita si leustean din: năut, morcovi, foi de dafin, ceapa, sare, piper boabe, carne de vită, cartofi, leustean.
- 300 g năut
- 2 morcovi
- foi de dafin
- 2 cepe
- sare
- piper boabe
- 500 g carne de vită
- 2 cartofi
- leustean
Mod de preparare:
Pui la înmuiat năutul peste noapte. Inainte de preparare îl strecori, apoi îl clăteşti cu apă rece. Carnea o tai în bucăţi, morcovii curăţaţi îi tai rondele nu prea subţiri, iar cartofii în cubuleţe.
Intre timp, cureţi ceapa şi o toci mărunt. Pui totul în oala sub presiune, adaugi sarea, piperul şi leuşteanul tocat. Torni puţină apă, pui capacul şi dai vasul pe foc.
La început flacăra trebuie să fie mare, până în momentul fierberii. Când supapa elimină aburi, reduci flacăra la minimum. Timpul necesar pentru fierberea năutului este de 40-45 de minute.
Naut cu carne de vita si leustean
Pofta buna!