Muschiulet umplut la tava

Printeaza

Muschiulet umplut la tava din: muschi de porc, carne tocata, ceapa rosie, marar, rozmarin, ulei, sare, piper.

Ingediente:Muschiulet umplut la tava

  • 500 g muschi de porc
  • 300 g carne tocata
  • 1 ceapa rosie
  • o legatura de marar
  • rozmarin
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Muşchiul de porc se desface în aşa fel încât să poată fi umplut. Ca să fie fraged, ar fi bine sa se bată cu ciocanul de şniţele. Se unge apoi cu ulei, se condimentează cu sare şi piper şi se bagă la frigider. Intre timp, se pregăteşte um­plutura. Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în puţin ulei, iar după aceea se pune carnea tocată cu puţină sare şi piper şi se amestecă să nu se lipească.

Se spală mărarul şi pătrunjelul, se toacă tnârunt şi se pune peste came. După ce s-a răcit compoziţia se adaugă şi oul şi se omogenizează bine. Se scoate carnea din frigider, se întinde pe o planşetă şi se pune umplutura, apoi se rulează, se prinde la capete cu scobitori şi se aşază în tavă.

Peste muşchiuleţ se pune puţină apă, 2-3 linguri de vin alb, o crenguţă de rozmarin şi se bagă la cuptor la o temperatură de 160 “C. Când este gata se opreşte cup­torul şi se mai toarnă puţin vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.