Muschiulet de porc in sos de prune

Printeaza

Muschiulet de porc in sos de prune din: muschiulet de porc, sare, piper, usturoi, cimbru, ulei de masline, gem de prune, prune uscate si vin alb sec.

Ingrediente:Muschiulet_de_porc_in_sos_de_prune

  • 800 g muschi de porc
  • sare
  • piper
  • o capatana de usturoi
  • cimbru
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 g gem de prune
  • 100 g prune uscate
  • 100 ml vin alb sec

 

Mod de preparare:

Muşchiul de porc se spală şi se pune la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. Apoi, se unge cu ulei pe toată suprafaţa şi se condimentează cu sare, piper, cimbru şi usturoi. E bine ca usturoiul să fie pus pe toată suprafaţa muşchiului de porc, ca acesta să ia din aroma sa.

Muşchiul se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă la rece pentru macerare. In timpul acesta, se pun prunele uscate să se înmoaie în vin. Sucul rezultat şi prunele uscate se amestecă cu ulei, cu un praf de sare şi cu gemul de prune şi se fierbe la baie de aburi.

Muşchiul se bagă în cuptor şi când este aproape gata, se mai lasă câteva minute împreună cu sosul de prune. Se serveşte cu sos de prune şi garnitură de orez.

Muschiulet de porc in sos de prune

Muschiulet_de_porc_in_sos_de_prune

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu sosul de prune, suna promitator

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.