Muschiulet de porc in sos de afine

Printeaza

Muschiulet de porc in sos de afine din: muschiulet de porc, cafea macinata, piper rosu, sare, ceapa, ulei de masline, afine, otet balsamic.

Ingrediente muschiulet de porc:Muschiulet de porc in sos de afine

  • 500 g muschiulet de porc
  • 1 lingura boabe de cafea, macinata
  • 1/2 lingura piper rosu macinat
  • 1 lingurita sare

Ingrediente sos:

  • 2 linguri ceapa, tocata
  • 1/2 lingura ulei de masline
  • 1 ceasca de afine proaspete
  • 1 cana de otet balsamic

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200C.

Indepartati orice fel de grasime de pe carne. Amestecati cafea, piper rosu și sare, apoi se freca uniform carnea de porc. Intr-o tigaie prajiti pe ambele parti muschiul cate 2-3 minute. Dati apoi la cuptor pentru 20 de minute.

Intre timp, se incslzeste ulei de masline intr-o oala de dimensiuni medii. Adaugati ceapa cuburi și se fierbe cateva minute. Apoi, se adauga afinele si se fierb aproximativ 5 minute pe foc mare. Se adauga otet balsamic.

Se amesteca in mod regulat si se gateste aproximativ 20 de minute.

Scoateti carnea din cuptor si inveliti in folie, apoi lasati sa se odihneasca timp de zece minute. Feliati muschiul de porc si serviti cu sos de afine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.