Muschiulet de porc cu verdeata si crema de branza
PrinteazaMuschiulet de porc cu verdeata si crema de branza din: muschi de porc, sare, piper, verdeata asortata, branza de vaci, pesmet, slaninuta, ulei, vin alb, amidon, zahar, dovlecei, ou, faina, untura.
- 500 g muschi de porc
- sare
- piper
- 1 legatura verdeata asortata
- 50 g crema de branza de vaci
- 1 lingura pesmet
- 125 g slaninuta
- 2 linguri ulei
- 125 ml vin alb
- 2-3 lingurite amidon
- 1 praf zahar
- 2 dovlecei
- 1 ou
- 2-3 linguri faina
- untura pentru prajit
- verdeata
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se spală carnea, se şterge şi se taie un buzunar pe lungime. Se sărează şi se piperează. Se toacă verdeaţa şi se amestecă împreună cu brânza şi pesmetul. Se umple muşchiul. Se înfăşoară în slănină şi se fixează cu aţă. Se prăjeşte în ulei de jur-împrejur. Se coace la cuptor 15-20 min.
Zeama de la friptură se stinge cu vin, se fierbe puţin şi se îngroaşă cu amidon. Se potriveşte de sare, piper şi zahăr. Se spală dovleceii, se curăţă şi se rad. Se amestecă cu ou şi făină şi se prăjesc în ulei, sub formă de chifteluţe. Se servesc cu sosul şi friptura; se ornează cu verdeaţă.
Muschiulet de porc cu verdeata si crema de branza
Pofta buna!