Muşchi de vită cu gnocchi si sos de coacăze şi arpagic

Printeaza

O reteta de muschi de vita cu gnocchi si sos de coacăze şi arpagic din: muschi de vita, gnocchi, arpagic murat, dulceata de coacaze, faina, unt, lapte, ulei de masline, parmezan, piper rosu, lamaie, sare si piper.

Ingrediente:Muşchi de vită cu gnocchi si sos de coacăze şi arpagic

  • 400 g muschi de vita
  • 300 g gnocchi
  • 100 g arpagic murat
  • 100 g dulceata de coacaze
  • 1 lingura faina
  • 50 g unt
  • 250 ml lapte
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri parmzan ras
  • 1 lingura piper rosu proaspat macinat
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi muşchiul de pieliţe şi tendoane, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi ştergeţi-l cu un şervet de bucătărie. Taiati-i în 4 bucăţi egale, apoi treceţi-le prin piperul proaspăt măcinat. Topiţi intr-o tigaie 50g de unt şi când acesta este bine încins, puneţi bucăţile de muşchi şi frigeţi-le la foc mare până când se pătrunde şi se rumeneşte bine pe toate părţile.

Puneţi la fiert într-o oală 2 litri de apă şi 1 linguriţă rasă sare şi când apa începe să fiarbă în clocot puneţi gnocchi. Fierbeţi-i la foc mare, Conform indicaţiilor de pe ambalaj. După ce gnocchi au fiert, scurgeţi-i de apă, puneţi-i într- un castron şi stropiţi-i cu uleiul de măsline, apoi presărati-i cu parmezanul ras. Acoperiţi-i cu un capac şi păstraţi-i la cald.

Topiţi într-o tigaie untul rămas şi prăjiţi 1 -2 minute arpagicul murat. Adăugaţi apoi făina şi prăjiţi-o 1 minut. Adăugaţi laptele şi amestecaţi încontinuu până când sosul se îngroaşă. Puneţi dulceaţa de coacăze şi 3-4 linguri de zeamă de lămâie şi potriviţi sosul de sare şi piper. Mai lăsaţi să fiarbă la foc mic încă 2-3 minute.

Serviţi muş­chiul de vită cu gnocchi calzi şi cu sosul turnat peste acestea.

Muşchi de vită cu gnocchi si sos de coacăze şi arpagic

Muşchi de vită cu gnocchi si sos de coacăze şi arpagic

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. bun muschiuletul de vita, nu prea ma impac cu gnocchi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.