Muşchi umplut cu ficat şi carne cu garnitură de andive brezate, ciuperci umplute, cartofi prăjiţi şi sos Madera
PrinteazaMuşchi umplut cu ficat şi carne cu garnitură de andive brezate, ciuperci umplute, cartofi prăjiţi şi sos Madera
- 1 kg muşchi de vacă
- 200 g ficat de porc
- 200 g came de porc
- 1 ou
- sare
- piper
- o felie franzelă
- 12 ciuperci mari
- 500 g andive
- 1 fir de praz
- 400 g cartofi
- 80 g unt
- ulei de prăjit cartofi
Mod de preparare:
Muşchiul se curăţă şi se face o tăietură adincă in lungul muşchiului. Se sotează ficatul tăiat julien, carnea se toacă mărunt şi se amestecă cu oul crud, franzela muiată şi stoarsă, sare, piper se umple muşchiul cu această tocătură.
Muşchiul se leagă cu sarmă subţire şi se frige la cuptor sau la frigare circa 30 minute.
Se garniseste cu andive brezate, ciuperci umplute şi cartofi prăjiţi care se prepară in ultimul moment.
Se scoate sirma, se taie muşchiul felii şi se aşază pe un platoul cu garniturile.
Separat se serveşte la sosieră sos Madera.
Pofta buna!