Muşchi de porc la cuptor

Printeaza

O reteta delicioasa de muschi de porc la cuptor din: muschi de porc, usturoi, vin alb, salvie, rozmarin, foi de dafin, patrunjel verde, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Muşchi de porc la cuptor

  • 1 bucată de muşchi de porc (circa 700g)
  • 5căţei de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • 2 linguri salvie proaspătă
  • 2 linguri rozmarin verde
  • 2 foi de dafin
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri ulei (optional)

 

Mod de preparare:

Amesteci usturoiul cu salvia, rozmarinul, foile de dafin, pătrunjelul, pui sare şi piper. Iei muşchiul de porc, îl speli şi îl crestezi din loc în loc.

Pui în aceste crestături amestecul format, iar cu restul, ungi bine bucata de muşchi.

Iei o formă mai înaltă (de ceramică sau de yena) şi pui 1/2 pahar de apă şi 1 pahar de vin. Aşezi în mijloc bucata de carne şi acoperi vasul cu folie de aluminiu.

Dai la cuptor, la 180 C, pentru circa 1 oră.

După 30-40 de minute, scoţi folia de aluminiu şi stropeşti carnea cu 1 pahar de vin alb.

Apoi laşi mai departe să se pătrundă bine carnea. Serveşti carnea tăiată felii, caldă sau rece.

Muşchi de porc la cuptor

Muşchi de porc la cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.