Muschi in crusta bicolora

Printeaza

Muschi in crusta bicolora din: muschi de vita, cartofi, bob proaspat, unt, ou, usturoi, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.

Ingrediente:Muschi in crusta bicolora

  • 750 g muşchi de vită
  • 600 g cartofi galbeni
  • 400 g bob proaspăt, decojit
  • 20 g unt
  • 1 ou
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Spălaţi bine cartofii, fără să-i decojiţi, şi fierbeţi-i. Spălaţi şi fierbeţi bobul, scurgeţi-l, iar dacă e nevoie, înlăturaţi coaja dură. Păstraţi puţin din el pentru ornarea farfuriei. Curăţaţi cartofii cât sunt calzi şi pasaţi-i în aşa fel încât să obţineţi o pastă omogenă. Treceţi-o într-un castronel şi lăsaţi-o să se răcească.

Curăţaţi şi tocaţi mărunt usturoiul. Spălaţi şi tocaţi pătrunjelul, păstrând deoparte un mănunchi pentru a decora farfuriile. Când se vor răci cartofii aproape de tot, incorpo­raţi oul, usturoiul, pătrunjelul şi bobul; dre- geţi cu sare şi cu piper.

Rumeniţi fileul întreg în ulei, într-o cratiţă de teflon, câteva minute. Puneţi sare şi piper, apoi lăsaţi-l să se răcorească. Acoperiţi uniform carnea cu compoziţia de cartofi, apăsând cu mâinile, să se lipească bine. Puneţi fileul îmbrăcat într-o tavă tapetată cu hârtie de cuptor, iar deasupra puneţi câteva bucăţele mici de unt.

Băgaţi ruloul să se rumenească în cuptorul încălzit în prealabil la 200°C, aproximativ 15 minute, până când prinde o crustă aurie. Serviţi fileul tăiat felii, în farfurii ornate cu pătrunjel şi cu bobul păstrat deoparte.

Muschi in crusta bicolora

Muschi in crusta bicolora

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.