Muschi de vita la gratar, marinat in sos de soia

Printeaza

Muschi de vita la gratar, marinat in sos de soia din: muschi de vita, sos de soia, sake, sare, miere, chilli, ceapa, piper.

Ingrediente:Muschi_de_vita_la_gratar_marinat_in_sos_de_soia

  • 2 felii de muşchi de vită (aprox. 500 g)
  • 100 ml sos de soia
  • 50 ml sake
  • 1 linguriţă de sare
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingură de chilli
  • 3 fire de ceapă verde
  • 1 linguriţă de piper

 

Mod de preparare:

Alege două felii de muşchi de vită a câte 250 g fiecare, frige-le pe grătar 2 minute pe fiecare parte şi cufundă-le într-un vas cu apă rece. După 15 minute, scurge-le, şterge-le cu un prosop şi taie-le în felii cât mai subţiri.

Ţine-le minimum 4 ore în frigider, într-un amestec din sos de soia, sake, sare, miere, chili, ceapă verde tocată foarte fin şi piper alb proaspăt râşnit.

Şterge din nou feliile de carne, pune-le pe grătar încă un minut pe fiecare parte şi serveşte-le imediat, alături de salată verde şi/sau orez.

Muschi de vita la gratar, marinat in sos de soia

Muschi_de_vita_la_gratar_marinat_in_sos_de_soia

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Atentie! Muschiul de vita trebuie lasat la fezandat ceva timp, daca nu este lasat o sa fie atos si tare …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.