Muschi de vita la gratar cu legume

Printeaza

Muschi de vita la gratar cu legume: ceapa, usturoi, cartofi, ulei de masline, otet, patrunjel, sare, piper, muschi de vita, sos Worcester.

Ingrediente:Muschi_de_vita_la_gratar_cu_legume.png

  • 500 g ceapă tocată mare
  • 2 căpăţâni de usturoi curăţate
  • 8 cartofi de rnărime mică sau medie
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă oţet
  • 2 linguri pătr-unjel proas­păt tocat
  • sare
  • piper negru
  • 4 felii de muşchi (circa 125 g fiecare)
  • 1 lingură sos Worcester (facultativ)

 

Mod de preparare:

Incălzeşti cup­torul la 200° C. Pui ceapa, usturoiul şi cartofii într-o tavă de cuptor. Stropeşti cu 1 lin­gură de ulei de măsline, aco­peri cu o folie de aluminiu şi dai tava la cuptor  15 minute, până devin moi.

După ce legumele s-au pătruns, le pui într-un castron şi le ames­teci cu 1 lingură ulei de măs­line, oţet şi pătrunjel tocat, apoi le sărezi şi le piperezi după gust.

Incălzeşti o tigaie tip grătar la flacăra puternică, îndepărtezi porţiunile de gră­sime de pe carne. Freci feliile de carne cu 1 lingură de ulei de măsline şi, facultativ, cu 1 lingură de sos Worcester.

Sărezi şi piperezi după gust, apoi prăjeşti carnea pe gră­tar pe fiecare parte, până se pătrunde bine. Serveşti car­nea cu legumele copte şi cu salată ori murături.

Muschi de vita la gratar cu legume

Muschi_de_vita_la_gratar_cu_legume.png

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.