Muschi de vita in foietaj cu umplutura de ciuperci si clatite

Printeaza

Muschi de vita in foietaj cu umplutura de ciuperci si clatite din: muschi de vita, foietaj, ulei, ou, sare, piper, faina, lapte, ou, patrunjel, sare, ciuperci, pesmet.

 

Muş­chi de vită Wellington

Ingrediente:

  • 700 g muşchi de vită
  • 350 g foietaj
  • trei linguri ulei
  • un ou
  • sare, piper

Ingrediente pentru clătitele cu pătrunjel

  • 50 g făină
  • 150 ml lapte
  • un ou
  • două linguri de pătrunjel proaspăt tocat
  • un vârf de sare

Ingrediente pentru umplutura de ciuperci

  • 500 g ciuperci tocate
  • 50 g unt
  • 50 g pes­met
  • 5 linguri de smântână
  • două gălbenu­şuri de ou
  • două cepe mici tocate

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 220° C. Săraţi şi pipe­raţi muşchiul de vită, puneţi-l într-o tavă împreună cu uleiul şi introduceţi-l la cuptor timp de 25 de minute, dacă îl doriţi bine făcut sau 20 de minute dacă îl preferaţi mai fraged. Când este gata, lăsaţi-l să se răcească şi scadeţi temperatura cuptorului la 190° C.

Pregătiţi clătitele, amestecând făina, sarea, oul, jumătate din can­titatea de lapte şt pătrunjelul tocat până obţi­neţi un aluat, apoi adăugaţi restul de lapte. Ungeţi o tigaie cu puţin ulei şi faceţi din aceas­tă compoziţie 3 –4 clătite. Pregătiţi umplutura de ciuperci punând ceapa tocată la înmuiat într-o tigaie cu unt, adăugaţi apoi ciupercile date la mixer, săraţi şi lăsaţi compoziţia pe foc până scade. Amestecaţi pesmetul, smântână şi gălbenusurile de ou.

Adaugati aceasta compozitit peste ciuperci şi lăsaţi totul sa se răcească. Itindeţi aluatul de foietaj sub forma unui dreptunghi. Puneţi peste el doua clătite şi o parte din umplutura de ciuperci. Adaugati apoi carnea,acoperiti-o cu restul de ciuperci si clatite. Păstraţi câteva fâşii de aluat,iar cu restul acoperiti carnea. Ungeti preparatul cu ou şi decoraţi-l cu restul de aluat.  Puneti muschiul de vita în foietaj la cuptor, timp de 40 de minute, până ce aluatul se rumeneşte.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna reteta de muschi de vita in foietaj. Spre surprinderea mea, a iesit si foarte, foarte fraged. Recomand.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.