Muschi de vita cu legume

Printeaza

Muschi de vita cu legume din: muschi de vita, dovlecei, ardei gras, ceapa rosie, ulei, unt, otet balsamic, sare si piper.

Ingrediente:Muschi_de_vita_cu_legume

  • 800 g muschi de vita
  • 2 dovlecei
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa rosie mare
  • 5-6 linguri ulei
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri otet balsamic
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curatati muschiul de vita de pielite si tendoane, spalati-l, stergeti-l si taiati-l in bucati de circa 4 cm. Ungeti carnea cu 2-3 linguri de ulei, presarati-o cu sare si piper, apoi puneti-o pe un gratar bine incins si frigeti-o la foc mare cate 2-3 minute pe fiecare parte.

Scoateti bucatile de carne pe un fund de lemn si, cat sunt inca fierbinti puneti pe fiecare bucata cate putin unt. Lasati pana cand se topeste untul, apoi taiati-le in fasii subtiri.

Curatati ceapa, spalati-o si taiati-o in rondele. Spalati dovleceii si ardeiul gras. Curatati ardeii de cotor si seminte, apoi taiati-i in fasii.

Tot in fasii taiati si dovleceii, fara a-i curata de coaja. Stropiti rondelele de ceapa si fasiile de legume cu uleiul ramas, apoi presarati-le cu sare si piper.

Puneti pe gratarul incins si frigeti-le la foc mare 4-5 minute.  Puneti legumele fripte intr-un castron si adaugati otetul balsamic si, eventual putin ulei.

Adaugati si feliute de carne, amestecati si serviti preparatul ald.

Muschi de vita cu legume

Muschi_de_vita_cu_legume

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Asta-i reteta chineza?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.