Muschi de porc pe varza

Printeaza

O reteta delicioasa de muschi de porc cu  usturoi, sare, cimbru uscat, rozmarin uscat, salvie, piper, ulei, varza murata, ulei, cimbru, mere.

Ingrediente:Muschi de porc pe varza

  • 1 muşchi de porc

Ingrediente sos marinat:

  • 1 căpătână de usturoi
  • 1 linguriţă sare grunjoasă
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • 1 linguriţă rozmarin uscat
  • 3-4 frunze de salvie
  • 1 linguriţă piper negru pisat
  • 4-5 linguri ulei
  • piper negru boabe

 

Ingrediente garnitura:

  • 1 varză murată
  • 4 linguri ulei
  • cimbru
  • piper măcinat
  • 4-5 mere

 

Mod de preparare:

Se curăţă usturoiul şi se zdrobeşte în mojar cu sa­rea grunjoasă. Se adaugă cimbru, rozmarin, frun­ze de salvie, boabe de pi­per zdrobite şi se ameste­că toate condimentele. Se adaugă uleiul şi se freacă bine.

Se fac câteva tăie­turi cu vârful cuţitu­lui pe suprafaţa muşchiu­lui şi se introduce ames­tecul de condimente în car­ne. Cu restul amestecului, se freacă muşchiul pe toa­tă suprafaţa şi apoi se aşa­ză pe grătarul cuptorului.

Dedesubt, se pune o tavă cu apă, pentru a colecta zeama ce se scurge din carne, iar aburii din tavă să ajute la frăgezirea  fripturii.

După 30 de minute, se întoarce carnea, pentru a se rumeni. Se adaugă apă în tavă, dacă este nevoie. Alături de friptură, pe grătar, se adaugă câteva mere.

Separat, se taie varza mu­rată fideluţă şi se căleşte 1 cu ulei, până se înmoaie bine. Se adaugă câte puţină apă pe parcurs, pentru a fierbe bi­ne. Se presară cimbru şi pi­per măcinat. Friptura se serveşte fier­binte, garnisită cu varză călită şi cu mere coapte.

Muschi de porc pe varza

Muschi de porc pe varza

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.