Muschi de porc cu sos de vin

Printeaza

Muschi de porc cu sos de vin din: muschi de porc, sunculita afumata, ceapa rosie, vin demidulce, ulei de floarea soarelui, sare si piper.

Ingrediente:Muschi_de_porc_cu_sos_de_vin

  • un kg muschi de porc
  • 50 g sunculita afumata
  • 3-4 cepe rosii potrivite
  • 300 ml vin demidulce rose
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper negru boabe si macinat

 

 

Mod de preparare:

Se spală muşchiul de porc cu 2-3 jeturi de apă, apoi se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie. Se împănează muşchiul de porc cu ceapă, sare, şunculiţă şi piper. Se stropeşte cu ulei şi vin, se acoperă cu o folie şi se lasă de seara până dimineaţa sau câteva ore ca să se macereze.

După ce a stat la macerat, se pune într-o tavă, se stropeşte cu zeama în care a stat şi se bagă în cuptor. Pentru început, se lasă la cuptor acoperit cu un capac ca să nu se ardă pe exterior. După ce s-a fiert carnea înăbuşit, se scoate capacul.

După ce s-a rumenit friptura şi s-a frăgezit, se serveşte stropită cu sosul de vin şi ceapă. în funcţie de preferinţe, se poate condimenta şi cu alte mirodenii.

Muschi de porc cu sos de vin

Muschi_de_porc_cu_sos_de_vin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.