Muschi de porc cu sos de ciuperci si smantana
PrinteazaMuschi de porc cu sos de ciuperci si smantana din: muşchi de porc, unt nesarat, cimbru uscat, sare, piper, ciuperci, smantana.
- o bucată de 2 kg muşchi de porc
- un pachet unt nesărat
- o lingură cimbru uscat
- sare
- piper
Ingrediente pentru sos:
- o conservă ciuperci feliate
- 300 ml smântână de gătit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se unge cu jumătate din pachetul de unt si se asază în tava de cuptor. Se presară sare, piper şi cimbru si se lasă la foc mediu.
La jumătatea timpului de coacere, se întoarce, se unge cu restul untului si se continuă coacerea.
Carnea se verifică dacă este făcută, cu o furculiţă, iar dacă sucul iese roz, trebuie să mai stea, dacă e alb, se scoate.
Pentru sos, ciupercile se călesc. După ce apa s-a evaporat se toarnă smântână şi se dă într-un clocot. Se pun sarea, piperul si se toarna peste carne.
Muschi de porc cu sos de ciuperci si smantana
Pofta buna!