Muschi de porc cu legume si usturoi la cuptor

Printeaza

Muschi de porc cu legume si usturoi la cuptor din: usturoi, migdale, coaja de lamaie, salvie, ulei de masline, muschi de porc, telina, cartofi, usturoi, smantana, parmezan.

Ingrediente: Muschi_de_porc_cu_legume_si_usturoi_la_cuptor

  • 1 căţel de usturoi
  • 100 g migdale nedecojite
  • 1 lingură coajă de lămâie rasă
  • 2 fire salvie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 800 g muşchi de porc
  • 500 g rădăcină de ţelină
  • 500 g cartofi
  • 2 căţei de usturoi
  • 200 ml smântână
  • 100 g parmezan ras

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. Pentru gratin, se de cojesc ţelina, cartofii şi usturoiul şi se taie felii subţiri.
Se amestecă într-un castron cu smântână, sare şi piper. Se aşază într-o formă de sufleu şi se nivelează; se presară parmezan şi se coace la cuptor 60 min.

Se mixează usturoiul cu migdale, coajă de lămâie şi frunze de salvie tocate; se înglobează 1 lingură de ulei, sare şi piper. Carnea se tăvăleşte prin acest amestec
şi se aşază într-o tavă; se toarnă restul de ulei şi se coace cca 20 min. Se scoate apoi din tavă, se lasă să se odihnească cca 10-15 min. şi se taie.

Muschi de porc cu legume si usturoi la cuptor

Muschi_de_porc_cu_legume_si_usturoi_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.