Muşchi de porc cu ierburi de Provence

Printeaza

Muşchi de porc cu ierburi de Provence din: morcovi, praz, ceapa, unt, muschi de porc, smantana, sare, piper, ieburi de provence, salvie

Ingrediente:Muschi_de_porc_cu_ierburi_de_Provence

  • 500 g morcovi
  • 2-3 fire de praz
  • 8 cepe dimensiune mijlocie
  • 40 g unt
  • 1 1/2 – 2 kg muschi de porc
  • 600 g smantana dulce
  • 400 g smantana fermentata
  • sare
  • piper
  • 10 g ierburi de Provence (cimbriosr, rozmarin, cimbru, levantica)
  • salvie

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli legumele. Tai ceapa julien, iar morco­vii şi prazul în rondele. Aşezi legumele într-o tavă unsă cu unt. Speli carnea, o usuci între şervete şi o freci cu sare şi piper. Amesteci cele două tipuri de smântână, apoi le combini cu 3 linguri de verdeaţă tocată, sare şi piper.

Pui muşchiul peste legume, presari restul de verdeaţă şi torni deasupra puţin sos de smântână. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 2 ore. Stropeşti car­nea din când în când cu sosul de smântână, până se formează o crustă rume­nă.

După 1 oră, micşorezi intensitatea focului şi conti­nui prepararea termică. După ce carnea s-a pătruns, o scoţi şi o tai în felii. Fierbi legumele împreu­nă cu sosul de smântână, până obţii o consistenţă cremoasă şi serveşti sosul alături de friptură.

Muşchi de porc cu ierburi de Provence

Muschi_de_porc_cu_ierburi_de_Provence

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Sorina Apetroiei

    Foarte bun muschiul de porc

  2. Foarte bun muschiul de porc

  3. De unde se cumpara ierburile de Provence?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.