Muschi de mistret cu pere

Printeaza

Muschi de mistret cu pere din: muschi file de mistret, pere, bacon, ghebe uscate, smantana, ceapa, morcovi, dulceata, vin alb, vin rosu, lamaie, sare, piper si cuisoare.

 

Ingrediente:Muschi de mistret cu pere

  • 600 g muşchi file de mistret
  • 400 g pere
  • 50 g bacon
  • 100 g ghebe uscate
  • 100 g smântână
  • 100 g ceapă
  • 100 g morcovi
  • 100 g dulceaţă
  • 100 ml vin alb
  • 50 ml vin roşu
  • 1/2 lămâie
  • 20 g sare
  • 2 g piper
  • 6 cuişoare

 

Mod de preparare:

Ghebele se pun la în­muiat în apă cu sare, ceapa se toacă mărunt, morcovii se taie în jumătate, apoi feliuţe, iar muşchiul se condi­mentează cu sare şi piper.

Pe o tavă se pun muş­chiul, feliile de bacon, ciu­percile scurse, ceapa, mor­covii şi puţină apă, apoi se coc 40 de minute la 180°C.

Intr-un vas se fierb vi­nul alb, cuişoarele, coajă şi zeamă de lămâie. Perele se curăţă, se taie în două şi li se îndepărtează cotoarele, apoi se opăresc circa 10 mi­nute în vasul cu vin.

Ceapa şi morcovii de lângă carne se scot, se mi­xează, apoi într-un vas se amestecă cu smântână, vi­nul roşu, sare şi piper.

Muşchiul copt se feliază şi se serveşte alături de perele umplute cu dulcea­ţă, sosul de legume, baconul şi ciupercile din tavă. Preparatul devine mai savuros dacă lichidul în care au fost opărite perele se strecoară, iar cu el se stropeşte muşchiul în timpul coacerii.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.