Muschi de caprioara in vin rosu
PrinteazaMuschi de caprioara in vin rosu din: muschi de caprioara, telina, morcovi, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, sare, piper, vin rosu, telina, morcov, ceapa, malai si seminte de fenicul.
- 600 g muşchi de căprioară
- 50 g ţelină
- 50 g morcovi
- 50 g ceapă
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 foaie de dafin
- sare şi piper
Pentru marinada:
- 1 pahar vin roşu
- 50 g ţelină
- 50 g morcov
- 50 g ceapă
Pentru mămăligă:
- 150 g mălai
- 500 ml apă
- 1 linguriţă seminţe de fenicul
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Taie carnea bucăţi mici, pune-le într-un castron în care ai pregătit marinata (din vin, ţelină, morcov şi ceapă tăiate cuburi) şi lasă-le peste noapte.
Incinge uleiul într-o cratiţă şi căleşte legumele tocate indicate pentru muşchi împreună cu foaia de dafin într-o tigaie; adaugă carnea scoasă din marinată şi scursă şi prăjeşte-o 5 minute.
Strecoară vinul de la marinată şi toarnă-l peste carne. Pune sare şi piper, după gust, şi lasă la fiert, la foc mic, circa 25 de minute.
Pune la fiert, într-o crăticioară, apa pentru mămăligă. Când dă în clocot, adaugă sarea, seminţele de fenicul, toarnă mălaiul în ploaie, amestecând permanent cu un tel. Fierbe-o până când obţii un amestec compact şi omogen.
Adaugă uleiul şi amestecă, apoi, cu ajutorul a două linguri înmuiate în apă, formează găluşte de mămăligă.
Serveşte carnea cu găluşte calde de mămăligă alături, stropite cu sosul rămas de la prepararea mâncării.
Poftă bună!