Musaca greceasca cu usturoi

Printeaza

Musaca greceasca cu usturoi din: macaroane, carne tocata, rosii, ceapa, usturoi, ulei, dafin, vin, lapte, faina, oua, unt, branza, sare, piper.

Ingrediente:Musaca greceasca cu usturoi

  • 500 g macaroane
  • 500 g carne tocată amestec
  • 1 cutie cu roşii cubuleţe
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 cepe
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • 2 foi de dafin
  • 50 ml vin roşu sec
  • oregano
  • scorţişoară

Pentru sos:

  • 1 l lapte
  • 100 g făină
  • 4 ouă
  • 150 g unt
  • 300 g brânză Gruyere
  • sare
  • piper alb
  • nucşoară

 

Mod de preparare:

Căleşte în ulei cepele şi usturoiul, adaugă carnea, o linguriţă rasă cu oregano uscat, 1/2 linguriţă cu scorţişoară, frunzele de dafin şi lasă 3-4 minute.

Pune vinul şi lasă pe foc până se evaporă. Adaugă roşiile şi lasă pe foc 20 de minute. Sărează şi piperează şt dă deoparte. Fierbe pastele conform indicaţiilor producătorului, apoi scurge-le.

Topeşte 100 g de unt, adaugă făina şi amestecă. După 1-2 minute, toarnă laptele încălzit şj bate până obţii un sos omogen. Adaugă un sfert de linguriţă de nucşoară, potriveşte gustul de sare şi piper.

Când sosul alb s-a răcorit, încorporează ouăle bătute şi trei sferturi din brânza rasă.

Montează musacaua: pune un strat de paste în tava unsă cu unt, presară câteva linguri cu sos alb, apoi sosul de carne, restul de paste, de sos alb şi deasupra brânza.

Coace la cuptor timp de o oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.