Musaca de dovleac cu sunca

Printeaza

Musaca de dovleac cu sunca din: dovleac, sunca, smantana, marar, cascaval, sare, piper, otet, ulei, pesmet, usturoi.

Ingrediente:Musaca_de_dovleac_cu_sunca

  • 1,5 kg dovleac curatat
  • 100 g sunca presata
  • 1 cutie smantana (circa 200g)
  • 1 legatura marar
  • 200 g cascaval
  • sare
  • piper
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura pesmet
  • 2-3 catei de usturoi

 

Mod de preparare:

Dovleacul curăţat îl tai felii şi le pui la fiert în apă, în care ai adăugat puţină sare şi oţet.

Când dovleacul s-a fiert pe jumătate, îl strecori şi îl laşi la răcit. Amesteci smântână cu mărarul tocat, usturoiul zdrobit, sare, piper şi şunca tocată mărunt.

Treci feliile de dovleac prin ames­tecul de smântână şi le aşezi în tava unsă şi tapetată cu pesmet.

Deasupra razi caşcaval şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, până ce caşcavalul se rumeneşte puţin.

Musaca de dovleac cu sunca

Musaca_de_dovleac_cu_sunca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.