Musaca din carne de pui

Printeaza

Musaca din carne de pui

O reteta simpla de musaca din carne de pui, ceapa verde, dovlecei, vinete, rosii, oua, branza telemea, boaie dulce servita alaturi de salata cu legume de sezon

Ingrediente:

  • un kilogram came de pui
  • două legături de ceapă verde
  • 3 dovlecei
  • 3 vinete
  • 800 g roşii
  • 3 ouă
  • 100 g brânză telemea
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare, piper
  • o lingură de boia dulce
  • pătrunjel
  • salată verde
  • legume de sezon

Preparare:

Carnea de pui se spală şi se dă prin maşina de tocat. Se pune într-un castron, se acoperă cu un capac şi se introduce la rece.

Ceapa verde se spală şi se toacă mărunt. Vinetele şi dovleceii se spală şi se taie în felii subţiri. Se presară sare, boia dulce şi piper, se amestecă şi se pun într-un vas. Se prăjesc în ulei încins şi se lasă într-o strecurătoare.

Carnea de pui se pune într-o cratiţă, împreună cu ceapa verde, se condimentează şi se căleşte.

Se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi date pe râzătoare şi pătrunjelul tocat. Se fierbe până când carnea e moale, se opreşte focul şi se lasă să se răcească.

Se unge o tavă cu ulei, se aşază straturi alternative de dovlecei, carne, vinete, carne. Ultimul strat trebuie să fie de legume. Ouăle se amestecă bine cu brânza telemea sfărâmată şi piper.

Se toarnă deasupra compoziţia de ouă, se introduce tava în cuptorul încins şi se coace. Se serveste cu salata de legume de sezon.
Musaca din carne de pui

Musaca din carne de pui.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.