Musaca de vinete si cartofi

Printeaza

Musaca de vinete si cartofi din: vinete, ardei gras, conopida, cartofi, rosii sau bulion, sare, piper, condimente, ulei.

Ingrediente:

  • 1 kg vineteMusaca de vinete si cartofi
  • 0,5 kg ardei gras
  • 1 bucata mica de conopida
  • 1 kg cartofi
  • 2 rosii proaspete sau bulion
  • sare
  • piper
  • condimente
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în coajă, după care se curăţă. Ardeiul şi conopida se prăjesc puţin în ulei. Vinetele se coc sau se pot tăia felii, după care se prăjesc la fel ca şi ardeiul şi conopida.

Se unge o tavă sau un vas rezistent la căldură cu ulei, apoi se aşază un rând de cartofi tăiaţi în felii rotunde. Se pune un rând de conopidă peste care se presară orice condiment, apoi se pune un rând de vinete, un rând de ardei.

In compoziţie se pot adăuga dovlecei sau alţe legume, după preferinţă.

La sfârşit, se toarnă bulionul pesta toată tava (sau roşiile tăiate). Se pune vasul la cuptor, la foc mic, aproximativ 45 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.