Musaca de vinete si cartofi cu soia

Printeaza

Musaca de vinete si cartofi cu soia 

Ingrediente:Musaca de vinete si cartofi cu soia

  • 8 vinete tinere
  • 6 cartoţi potriviţi
  • 2 ardei graşi
  • 2 cepe
  • 100 g ciuperci
  • 100 g orez
  • 100 g soia granule
  • 1 legătură de mărar
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru
  • ulei
  • 2 ouă
  • 2 linguri smântână
  • 1 lingură bulion
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri pesmet

 

Mod de preparare:

Pui la fiert apă cu sare, iar când clocoteşte adaugi soia şi o laşi să fiarbă 15-20 de minute. In acest timp, cureţi cartofii, îi tai felii, apoi tai felii şi vinetele, le presari cu sare, le laşi să se scurgă, apoi prăjeşti feliile de legume separat.

Cureţi ceapa, ardeii şi ciupercile, le tai mărunt, apoi le căleşti împreună. Când s-au aurit, adaug orezul bine spălat şi soia fiartă şi scursă. Potriveşti gustul de sare, piper şi cimbru, presari mărarul tocat, pui făina şi bulionul desfăcut în puţină apă şi laşi compoziţia pe foc încă 10 minute.

Ai grijă să amesteci din când în când ca să nu se lipească! Atunci când e gata, pui o lingură de pesmet. Ungi cu margarină o tavă mai mare, cu pereţi înalţi, o tapetezi cu pesmetul rămas şi aşezi o parte din feliile de cartofi şi vinete.

Pui apoi toată compoziţia cu soia şi restul de felii de legume prăjite. Torni o cană de apă şi dai musacaua la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Când e aproape gata, torni ouăle bătute cu smântână şi mai laşi să se coacă încă 10 minute.

Musaca de vinete si cartofi cu soia

Musaca de vinete si cartofi cu soia

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.