Musaca de vinete cu şuncă

Printeaza

Musaca de vinete cu şuncă din: vinete, pesmet, sunca de Praga, branza topita, rosii, oua, marar, sare.

Ingrediente:Musaca_de_vinete_cu_sunca

  • 4 vinete potrivit de mari
  • pesmet
  • 12 felii de sunca de Praga
  • 2-3 pachete de branza topita feliata
  • 2 rosii mari
  • 4 oua
  • 1 legatura de marar
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi vinetele de coajă, le tai în felii subţiri, pe lungime, le sărezi şi le laşi să stea aşa timp de 15 minute. Speli sub jet de apă rece, le ştergi cu un prosop, le prăjeşti în puţin ulei încins şi le pui într-o strecurătoare de plastic, să-şi lase grăsimea.

Prăjeşti feliile de vinete foarte puţin, până se auresc puţin. Aşezi feliile de vinete într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu, peste care ai presărat pesmet. Pui un strat de felii de vinete, iar deasupra acestora pui 6 felii de şuncă de Praga, tăiate în 4, unele lângă altele.

Peste feliile de şuncă aşezi felii de brânză topită (1 pachet şi jumătate), acoperi apoi cu feliile de vinete rămase, peste care pui 6 felii de şuncă de Praga şi un pachet şi jumătate de felii de brânză topită. Deasupra aranjezi 2 roşii tăiate în felii, presari mărar tocat mărunt şi pui ouăle bătute ca pentru omletă.

Peste musaca aşezi o folie de aluminiu şi dai la cuptor la foc potrivit, pentru 40 de minute. Când e gata, laşi să se răcească puţin în cuptor. Serveşti musacaua caldă, dar e foarte bună şi rece.

Musaca de vinete cu şuncă

Musaca_de_vinete_cu_sunca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.