Musaca de vinete cu carne

Printeaza

Musaca de vinete cu carne din: vinete, carne tocata, ulei, ceapa, pesmet, rosii, pasta de tomate, sare, piper.

Ingrediente:Musaca de vinete cu carne

  • 4 vinete mari
  • 500 g carne tocata (amestec vita-porc)
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 100 g pesmet
  • 4 rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi vinetele în felii pe lung, fără a le curăţa de coajă. Căliţi ceapa tocată mărunt, în ulei, apoi adăugaţi carnea tocată, după care adăugaţi pasta de tomate şi roşiile opărite, curăţate de pieliţă şi tocate mărunt, sare şi piper, după gust.

Ungeţi o tavă adâncă cu ulei şi tapetaţi-o cu pesmet. Puneţi pe fundul tăvii un strat de felii de vinete. Peste vinete puneţi 1/3 din carnea tocată, apoi repetaţi operaţiunile de mai sus. Peste ultimul strat de vinete presăraţi pesmetul rămas şi puneţi tava în cuptorul încins.

Coaceţi mu­sacaua la foc potrivit 45-50 de minute. Lăsaţi-o 10-15 minute să se răcească înainte de a o tăia.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.