Musaca de spanac cu carne de viţel

Printeaza

Musaca de spanac cu carne de viţel 

Ingrediente:Musaca de spanac cu carne de vitel

  • 1/2 kg carne de viţel
  • 1 kg spanac
  • 6 ouă
  • 2 cepe
  • 2 linguri smântână
  • 3 linguri făină
  • 1 lingură caşcaval ras

 

 

Mod de preparare:

Treci carnea prin maşina de tocat, iar ceapa o cureţi şi o căleşti în puţin ulei. O laşi doar cât să se înmoaie, apoi adaugi carnea. Le laşi să se călească împreună câteva minute şi apoi adaugi puţin câte puţin apă. în total, pe aragaz ar trebui să stea cam o oră.

Intre timp, speli spanacul, îl alegi şi-l pui la fiert în apă cu sare circa 15 minute îl scoţi cu o spumieră, îl laşi să se scurgă şi să se răcească puţin şi apoi îl treci prin maşina de tocat, robot sau pur şi simplu îl toci cu tocătorul de vinete sau cu cuţitul.

Il amesteci cu 2 linguri de făină şi 2 ouă, iar celelalte 2 ouă le pui în carne. într-o tavă unsă cu puţin ulei şi presărată cu pesmet pui un rând de spanac, altul de carne şi ultimul de spanac. Deasupra torni un sos format din 2 ouă, 2 linguri de smântână şi 1 lingură de făină.

Dai tava la cuptor pentru 15-20 de minute. După 10 minute scoţi tava şi adaugi caşcavalul ras. Vei aduce la masă astfel o musaca gratinată.

Musaca de spanac cu carne de viţel

Musaca de spanac cu carne de vitel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.