Musaca de peste cu parmezan

Printeaza

Musaca de peste cu parmezan din: cartofi, file de peste, oua, lapte, ulei, faina, parmezan, ciuperci, sare, masline.

Ingrediente:Musaca_de_peste_cu_parmezan

  • 1 kg cartofi
  • 500 g file de peste
  • 4 oua
  • 100 ml lapte dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura faina sau pesmet
  • 150 g parmezan
  • 200 g ciuperci intregi din conserva
  • sare
  • masline

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se pun la fiert, cu tot cu coajă, în apă cu sare. Se strecoară, se curăţă coaja şi se taie felii cu grosimea de 5 mm. Se amestecă, într-un tastrorj, oiuăle bătute, parmezanul, laptele, sare, după gust.

Se unge o formă termorezistentă mai mică cu ulei, se tapetează, se aşază un strat de cartofi pe fiundul vasului, se adaugă peşte mărunţit, ciupercuţe tăiate în două, câteva linguri din amestecul de ouă.

Se repetă până se epuizează ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de cartofi şi câteva felii de măsline. Se pune musacaua la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 40-50 de minute. Se consumă caldă sau rece.

Musaca de peste cu parmezan

Musaca_de_peste_cu_parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.