Musaca de macaroane cu ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa demusaca de  macaroane cu ciuperci, mazare, morcovi, ceapa, ulei, margarina, faina, masline, rosii, marar, patrunjel, cimbru, sare si piper.

Ingrediente: Musaca de macaroane cu ciuperci

  • 500 g macaroane (fără ou)
  • 500 g ciuperici
  • 1 cutie mazăre
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 ceaşcă ulei
  • 100 g margarină
  • 2 linguri făină
  • 100 g măsline
  • 5 roşii
  • mărar
  • pătrunjel
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Ceapa şi morcovul le cureţi, le dai pe râzătoare şi le căleşti în ulei. Adaugi ciupercile spăla­te şi tăiate mărunt. Când s- au înmuiat ciupercile, adaugi roşiile tăiate felii, sarea, pipe­rul, cimbrul şi le fierbi foar­te bine. La final poţi adău­ga 2 căţei de usturoi tăiaţi felii. în margarina topită rumeneşti făina şi stingi cu apă, amestecând mereu.

La final adaugi pătrunjel tocat mărunt şi potriveşti de sare. Macaroanele le fierbi în apă clocotită cu sare. Poţi adăuga o lingură de ulei ca să nu se lipească între ele. Strecori şi le clăteşti cu apă rece. Mazărea o speli cu apă călduţă.

Tapetezi cu ulei o formă şi pui alternativ un strat de sos, un strat de macaroane, un strat de ciuperci, un strat de mazăre. Repeţi operaţiunea de câteva ori, având grijă ca ultimul strat să fie de sos de făină. Deasupra pui măslinele tăiate felii şi verdeaţa tocată mărunt. Dai la cuptor pentru 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.