Musaca de dovlecei

Printeaza

Musaca de dovlecei 

Ingrediente:Musaca de dovlecei

  • 10 dovlecel
  • 2 linguri unt sau untură pentru prăjit

Tocătură :

  • 750 g carne
  • l lingură unt sau un­tură
  • 2 cepe
  • 600 g roşii
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

Sosul :

  • 2 linguri unt sau untură
  • 4 linguri făină
  • 2 ceşti lapte
  • 1-2 linguri caşcaval sau par­mezan
  • 1-2 ouă

Mod de preparare:

Alegem dovlecei mijlocii, îi curăţăm, îi spălăm şi îi tăiem în felii potrivit de groase, ca vinetele pentru musaca, adică în lungime. Sărăm feliile şi le lăsăm să se scurgă. Apoi le batem în făină şi le prăjim.

Tocăm carnea pentru umplutură. Prăjim ceapa tăiată mărunt într-o cratiţă cu gră­sime, apoi adăugăm tocătură, sare şi pi­per şi prăjim bine, amestecind mereu. Cînd tocătură este prăjită, punem în ea roşii proaspete, curăţate de pieliţă şi de seminţe sau bulion do roşii. Amestecăm şi lăsăm să scadă zeama. I,a sfirşit presa­răm în tocătură pătrunjel tăiat mărunt.

Ungem o tavă cu unt şi cu untură şi aşezăm pe fundul ei un rînd de dovlecei prăjiţi, iar deasupra întindem un strat de tocătură. Apoi alt rînd de dovlecei şi alt strat de tocătură. Ultimul rînd va fi de dovlecei.

Pregătim într-o cratiţă sosul: topim un­tul sau untura, adăugăm făina şi ameste­căm bine, la foc. Cînd rîntaşul este gata, stingem cu lapte fiert, turnînd încet în cratiţă şi amestecînd mereu. Facem un fel de sos alb, moale. Luăm cratiţa de la foc, adăugăm caşcaval ras, amestecăm, adăugăm ouăle întregi şi amestecăm to­tul.

Turnăm sosul peste musaca şi dăm la cuptor 30 minute, pînă se rumeneşte. Lă­săm să se răcorească puţin şi servim în tavă sau tăiem pătrate pe care le scoa­tem cu lopăţica; reconstituind pe farfurie forma din tavă.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mi-e lene sa fac musaca de dovlecei, dar trec reteta asta pe lista 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.