Musaca de cartofi

Printeaza

Musaca de cartofi din: cartofi, rosii, unt, cimbru, carne tocata de porc, ceapa, sare, piper, oua, cimbru, parmezan, ulei.

Ingrediente:Musaca_de_cartofi

  • 8 cartofi
  • 3 roşii
  • 50 g unt
  • cimbru proaspăt
  • 500 g carne tocată porc
  • 2 cepe
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 2ouă
  • cimbru uscat şi verde
  • 100 g parmezan
  • 30 ml ulei de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu o linguriţă de sare. După ce au fiert, se scurg de apă şi se scot să se răcească. Se curăţă de coajă şi se taie rondele subţiri. Se pun într-un bol şi se acoperă cu folie.

Separat, se pune uleiul în tigaie şi se căleşte ceapa tăiată solzişori. Se lasă să se înmoaie şi să devină transparentă, apoi se adaugă carnea tocată şi un praf de sare şi se amestecă continuu, să nu se prindă.

Se mai toarnă din când în când apă călduţă şi se lasă să fiarbă bine. După ce s-a călit carnea, se condimentează cu sare, cimbru şi piper măcinat. Se amestecă şi se lasă să se răcorească.

După ce s-a răcit compoziţia de carne, se adaugă ouăle si se amestecă bine. Se tapetează tava cu unt şi se aranjează un rând de cartofi, unul de carne şi unul de parmezan ras. Se acoperă cu ultimul strat de cartofi, se adaugă roşiile şi se presară parmezan. Se bagă în cuptorul încins şi se lasă să se rumenească.

Se serveşte ornată cu cimbru proaspăt.

 

Musaca de cartofi

Musaca_de_cartofi

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.